לשאוב ולשמור – כל מה שצריך לדעת על חלב אם שאוב

בסדרות טלוויזיה שעוסקות באימהות עובדות, הרבה פעמים מדגישים עבורנו את מגוון המצבים "הצבעוניים" והלא שגרתיים בהן מוצאות את עצמן נשים מניקות. אז דמיינו את הסצנה הבאה: אמא עובדת, מחוברת במשרד למשאבת חלב חשמלית כפולה, ממשיכה לעשות את ענייניה כאילו כלום 🙂 מוכר לכן? נכון, כאשר אישה מניקה לאורך זמן, השאיבה הופכת לחלק בלתי נפרד מהיום וכדי שהיא תהפוך לשגרה נכונה, יש כמה דברים חשובים שצריך לדעת.

צוות האתר

מה ההבדל בין חלב אם טרי לבין חלב שאוב או קפוא?

חלב אם טרי המגיע לבייבי שלך ישר מהשד, הוא המזון הכי עשיר ומזין שיש. הוא עשיר באנטיאוקסידנטים, בפרוביוטי ובאנטי בקטריאליים ומכיל כמות עצומה של נוגדנים.

חלב אם שאוב ומאוחסן, למרות שחלק ממרכיביו הייחודיים משתנים בעת האחסון במקרר או בהקפאה,  גם הוא מקור מעולה להזנה ועדיף על פני האכלה עם תמ"ל.

מה חשוב לדעת ולעשות לפני השאיבה?

  1. לשאוב את החלב רק כשהידיים נקיות. רחצי ידיים היטב עם מים וסבון או השתמשי בג'ל מחטא לניקוי ידיים אם את לא נמצאת ליד כיור וברז מים.
  1. כלי האחסון המומלצים לחלב אם הם:

כלי זכוכית–  צריכים לעבור עיקור לפני שמאחסנים בהם את החלב.   

כלים מפלסטיק קשיח או שקיות פלסטיק המיועדות לאחסון חלב אם – חשוב לוודא שהם ללא חומר הנקרא: Bisphenol.

  1. לאחר כל שאיבה צריך לשטוף את חלקי המשאבה הבאים במגע עם החלב. שטפי אותם עם מים חמים וסבון. פעם ב-24 שעות יש צורך לבצע סטריליזציה לכל חלקי ערכת המשאבה.
  1. מומלץ לשמור חלב בכמויות קטנות של 120-60 מ"ל, על מנת לא לגרום לבזבוז.
    חלב אם זה זהב!

מה חשוב לדעת ולעשות אחרי השאיבה?

  1. אנחנו ממליצים לכתוב על גבי הבקבוק או השקית בהם מאוחסן החלב תאריך ושעה כדי שתוכלי להשתמש בהם ע"פ סדר נכון. ודאי שיש לך טוש שלא נמחק בקלות.
  2. אל תשאירי את כלי אחסון החלב מול אור ישיר כי החשיפה לאור גורמת לפירוק חלק מהוויטמינים.
  1. אל תחששי אם נדמה לך שריח או טעם החלב שונה מפעם לפעם, זוהי תוצאה של פעילות אנזים בשם הליפאז המפרק שומנים לחומצות אמינו.
  1. אם את מחממת את החלב עבור הבייבי שלך, אל תחממי מעל ל 40 מעלות צלזיוס מאחר וזה פוגע בפעילות האנזימים (ואנחנו רוצות אותן איתנו).

להדביק על המקרר – טבלה שתעשה לך סדר באחסון ובהקפאה של חלב אם

לפניך טבלה מסודרת שכדאי לתלות על המקרר כדי שתזכרי את כל "חוקי ההקפאה". שני דברים שחשוב לזכור:

 

 -חלב מוקפא שהופשר, ניתן לאחסן במקרר עד 24 שעות ולא מקפיאים אותו שוב.

 

 -לא ניתן לאחסן שוב חלב אם שאוב שנשאר בבקבוק לאחר האכלה.

 

 

איך לתת את החלב לבייבי שלך?

הדרך הטובה ביותר להפשיר חלב אם היא להוציא אותו מהמקפיא למקרר למספר שעות ולאחר מכן להניח בקערה עם מים חמים. אם את יודעת לדוגמה שבערב את יוצאת מהבית לקפה עם חברה, אחה"צ הוציאי את החלב מהמקפיא והעבירי למקרר.

הבייבי שלך יכול לשתות חלב אם קר, בטמפרטורת החדר או מחומם ושלושתם בסדר גמור!  עם הזמן תלמדי את ההעדפה שלו, זה עניין של טעם.

אל תחששי אם את רואה שכבת שומן בחלב השאוב, זה לא מזיק! לשומן החלב יש נטייה להיפרד ולצוף למעלה, לכן יש לערבב בעדינות חלב אם שהופשר ולבדוק את הטמפרטורה שלו לפני האכלה.

איך לא לחמם את החלב?

אסור לחמם חלב אם במים רותחים מחשש לכוויות וחימום יתר.

אסור לחמם חלב אם במיקרוגל- חימום כזה מקטין באופן משמעותי את היתרון האנטי בקטריאלי של חלב אם ויכול לגרום לחימום לא אחיד של כל החלב.

נשים שמגיעות ללדת בשמיר יולדות ובוחרות להניק, מקבלות הדרכה מלאה מיועצות הנקה מוסמכות ויוצאות עם כל המידע שצריך לקחת הביתה! מזמינים אתכן לפנות אלינו בכל שאלה ונשמח לעזור.

יש לך שאלות?

אשמח לקבל הטבות מיוחדות ומידע מעניין ושימושי משמיר יולדות